Scones

image290

Supergoda och enkla scones med äpplen och plommon! Perfekt till en kopp te på kvällskvisten, eller varför inte till frukost?

Fruktscones:


Total baktid: ca. 30 minuter

Som all sconesdeg blir denna lite kladdig. Ha därför lite extra mjöl till hands när du bakar ut.

8 Bitar
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
1 dl lättmjölk
3 dl urkärnad, grovhackad färsk frukt, t ex äpplen och plommon

1. Sätt ugnen på 225°
2. Sikta ner mjölet tillsammans med bakpulver och salt i matberedaren eller blanda i en bunke. Skär smöret i bitar, tillsätt och kör till en smulig massa. Tillsätt socker och ägg blandat med mjölk, kör till en deg.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda in frukten för hand. pltta ut till en ca 2 cm tjock rundel. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skär rundeln i 8 bitar.
4. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter till fin färg.



Egna tips/åsikter: Du behöver inte sikta mjölet om det inte är i en matberedare, blanda bara. Enklast blir det med lite halvt rumstempererat smör, och smula sönder smöret för hand, går snabbare och blir bättre!
Blev iallafall väldigt god!
Gräddningstiden varierar beroende på hur mycket fukt det är i frukten. Låt svalna en stund och servera sedan direkt, ljummen med smör och ngn marmelad ( t ex morotsmarmelad) eller ost!

Kommentarer
Postat av: Elin

Åh, så gott med frukt i!

2008-01-30 @ 19:49:34
URL: http://elinkan.blogg.se
Postat av: Sandra

Ja, huvudsaken är väl att man kör på det som funkar bäst för en själv! :) MUMS, vad goda dom ser ut! :)

2008-02-03 @ 22:53:41
URL: http://sandralundin.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback